Onko dee diagnoosin jälkeen elämää?

Kai se on merkki tavallaan siitä, että tämän asian kanssa on oppinut suhteellisen hyvin elämään kun ei tule niin paljon näitä tunteita enää avattua blogissa. En kuitenkaan voi puhua, että olisin vieläkään sinut Sisun diabeteksen kanssa. 

Meillä on takana deetä nyt kolme ja puoli vuotta. Se on pitkä aika ja sitä voisi ajatella että tämä on jo osa elämää, mutta joka kerta kun eksyn katselemaan lasten vauva kuvia itken.


 

Itken sitä aikaa, kun me elettiin huolettomasti pohtimatta bolusta, basaalia, hiilareita, verensokereita, ketoaineita, puhumattakaan kaikista viikottaisista pistämisestä ja jatkuvasta seurannasta. Kun ei pelätty osastolle joutumista vatsataudissa, eikä vältelty infektioita sokereiden äkillisten muutosten pelossa.

Itken sitä, etten ymmärtänyt Sisulla olevan hätä, ennenkuin oli kiire.

Itken kun näen ihon läpi paistavat kylkiluut ja sen huolettoman ilmeen ennen diagnoosia, Sisun mutta myös meidän kasvoilla.

Itken, kun mietin miten raskasta aikaa sairaalareissun jälkeen se oli muutenkin meille. Sisun isän diagnoosi, Sisun diagnoosi, kainalossa puoli vuotias lapsi ja takana sekä edessä oli monien läheisten menetykset.


Itken. Itken etten voi koskaan antaa lapselle huoletonta elämää, ilman diabetestä. 

Itken että joudun opettamaan lapsen pistämään itseään ja tarkkailemaan omaa vointia enemmän kuin muiden ikäkavereiden. 

Itken etten voi antaa pussillista karkkia ja sokerillista limua karkkipäivänä pohtimatta miten sokereiden käy sen jälkeen. Miten yö menee ja kuinka jaksan heräillä mahdollisten jälkimaininkien vuoksi. Itken etten vieläkään osaa nukkua kokonaista yötä huolehtimatta.


Itken, mutta myös sen vuoksi että me ollaan super vahvoja perheenä! Heittäisin koko sairauden moottoritiellä ikkunasta jos voisin, mutten voi. Fakta kuitenkin on se, että Sisu on maailman urhein pieni, kohta jo esikoululainen joka ei häpeile omaa itseään sairauden vuoksi vaan kantaa insuliinipumppua lanteilla ylpeänä! Onhan siellä sisällä sellaista supervoimaa, jota ei kavereilla olekaan!


Super sisukasta viikkoa sinulle!


❤️: Sugar mama

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit