Onko nurmi vihreämpää aidan toisella puolella?

 Onhan tuo vähän pitkä matka, mutta kyllä sen jaksaa. Pimeällä tosin inhottava kulkea. 

Ajattelin jo ekasta matkasta uudelle polikäynnille eri sairaalaan. Matkaa 1,5h.

Onneksi ajat on vaan 3kk välein ja onneksi meillä oli mummi pienemmän lapsen hoitajana. 

Aina tien päällä oleminen lasten kanssa on... Noh, haastavampaa kun ajamisen lisäksi pitää huolehtia myös viihdyttämisestä, verensokereista, syöttämisestä jne. 

Kun me sitten vihdoin melkoisen etsinnän jälkeen löydettiin polille ja tavattiin meitä hoitava taho oltiin enemmän kuin tyytyväisiä. Se lämpö ja halu auttaa näkyi ja oli todellakin totta. 

Lääkäri jonka päällimmäisenä tavoitteena on tehdä hoito mahdollisimman helpoksi ja etsiä tosissaan ratkaisuja meidän tilanteeseen kuulostaa niin hyvältä!! Me vaan kiltisti kuunneltiin ja oltiin samaa mieltä kaikesta. 

Niimpä me parin tunnin jälkeen lähdettiin mykistyneinä vuosikokeiden kautta kotiin, joissa lapseni istui sielläkin, kiltisti. 


Sisu sai osallistua oman hoidon arviointiin ja laittaa oman lehden osaston 'hobispuuhun' . Vihreän, ihme kyllä vaikka sokerit on olleet viime aikoina suht korkeita.

 Hobis kertoo siis siitä, millainen sokeri on ollut viime aikoina ja tämä mitataan verestä. Ja eihän se puukaan voi hyvin jos ei lehdet ole vihreät. Ei siis ihminenkään ja siksi joka kerta käynnillä tarkastetaan lehden väri  ja tarvittaessa muutetaan sitä. Toivottavasti aina vain parempaan suuntaan. Sisun sokerit oli siinä rajalla ettei siirrytty jo keltaiseen väriin.

 Onneksi päästiin uuteen pumppuun odottelemaan Suomeen tuloa, josko se sitten toisi hybridinä helpotusta!

Ollaan muuten nyt vuosi odoteltu tuloksia kuultavaksi kokeista jotka otettiin Sisun sairastuttua. Meidän riski sairastua. Diabetesrekisteriin otetut näytteet meidän perheestä. Tietoa tutkimuksiin ja tietoa meille. 

Pyydettiin ne nyt uudelta polilta ja vastaus tuli parissa päivässä.

Ja kuinka ollakaan. asteikolla 1-5 ollaan koko perhe 4. Ei meillä, vasta-aineita ollut mutta alttius kuitenkin, vahvasti. Jos arvolla 2 hädin tuskin sairastuu niin ihan hyvät mahdollisuudet on. Vaikkei se meille diabetestä tee niin kyllä se taas pistää miettimään, että miten ihmeessä sitä tuntee olevansa koko ajan pelinappulana bingossa ja odotelee jotain arpajaisvoittoja. 

Hei! Tänään on maailman diabetes päivä. 

Jos sulla on jotain sinistä, niin laita se ranteeseen ja näytä että välität! 💙

Diabetes on vakava sairaus ja hoitamattomana johtaa kuolemaan. 


💙: Supermami




Kommentit

Suositut tekstit